Rólunk

120 ÉVESMÚLT TÖBB MINT

A több mint 120 éves múltra visszatekintő magyarországi gyógyszergyártás Európában az egyik legrégebbi iparág: egyesíti az évszázados gyártási tradíciókat, a szaktudást és a modern technológiai csúcsminőséget. Originális kutatási eredményei és generikus fejlesztései nyomán évtizedek alatt komoly elismertségre tett szert itthon és külföldön egyaránt.

30 MAGYOSZTAG TÖBB MINT

A magyarországi gyógyszeripar képviseletére 1990-ban alakult a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ), melynek 33 tagja közül 19 magyarországi gyártót tart nyilván.

20 MAGYARORSZÁGI GYÁRTÓ KÖZEL

A MAGYOSZ küldetése a világszínvonalú magyar gyógyszeripar érdekeinek képviselete, az iparág évszázados tradícióinak és töretlen fejlődésének fenntartása érdekében.

Tagvállalataink célja, hogy gyógyszereikkel segítsék a magyar emberek gyógyulását, egészségük megőrzését, beruházásaikon és munkahelyeiken keresztül pedig aktívan támogassák hazánk versenyképességét.

Büszkék vagyunk arra, hogy ma Magyarországon az alapellátásban minden második beteg a MAGYOSZ valamely tagvállalatának készítményével gyógyul, az ellátás biztonságának szempontjából tehát létfontosságú az iparág.

Tagvállalataink fontos szerepet töltenek be nemcsak a hazai egészségügyi ellátásban, hanem az ország nemzeti jövedelmének megteremtésében és exportjában is. Hisszük, hogy versenyképességünk alapja, jövőbeli sikereink legfontosabb záloga az innováció, így árbevételünk jelentős részét fordítjuk beruházásra és kutatás fejlesztésre. Emellett tagvállalataink több társadalmi felelősségvállaláshoz köthető tevékenységet is felkaroltak az oktatás, a tehetséggondozás, az egészségmegőrzés, a munkavállalók jóléte és képzése, a szemléletformálás és a rászorulók megsegítése terén.

MAGYOSZ mint alapító

  • Vegyészeti Múzeumot Támogató Alapítvány alapítója (Magyar Vegyipari Szövetséggel, és a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetével közösen)
  • HUMVO Magyarországi Gyógyszer-azonosítási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapító részvényese.

MAGYOSZ mint tag

  • Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetség
  • Európai Öngyógyszerezési Ipar Szövetségének (Association of the European Self-Medication Industry, hagyományos rövidítése szerint AESGP)
  • Medicines For Europe Specialized Nutrition Europe szövetségeknek.
  • HUMVO Magyarországi Gyógyszer-azonosítási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapító részvényese.

A hazai gyógyszeripar több, mint százéves teljesítményét, a betegellátásban betöltött szerepét elismerve 2020 januárjában a Külgazdasági és Külügyminisztérium stratégiai megállapodást írt alá a MAGYOSZ-szal.